25 Maja, 2022

Prijava

VIDEO: Kraj “Ledenog doba” – Skrat konačno došao do svog žira

Animacijski studio “Blue Sky Studios” koji stoji iza “Ledenog doba” objavili su da će njihov posljednji film biti onaj u kojem će popularna vjeverica Skrat konačno doći do svog žira.

Svi koji su gledali crtane filmove “Ledeno doba” dobro se sjećaju vjeverice Skrat koja je svojim postupcima uticala na kreiranje današnjih kontinenata. U svakom novom filmu luckasta vjeverica ne može da polomi žir i očajnički juri za njim.
Prilikom postavljanja videosnimka na Jutjub, iz “Blue Sky” su napisali: “U posljednjim danima ‘Blue Sky Studiosa’ mali tim umjetnika se okupio da napravi posljednji snimak. Ovaj snimak je oproštaj pod našim uslovima”, saopštili su iz studija.
Simpatični i nesretni Skrat je kroz filmove predstavljen kao predana i tjeskobna sabljozuba vjeverica koja zauvijek juri san o hvatanju i sigurnom skrivanju žira, za koji je postao sinonim. Svoj žir Skrat juri od kopna do mora pa sve do svemira te tokom svoje jurnjave izaziva katastrofe epskih razmjera.
Kris Vedž, koji je Skratu dao glas, rekao je da je ova vjeverica njihova zvanična maskota jer je tokom godina postao kino ikona.

U protekle 34 godine mi smo, kao i naš prostodušni lik Skrat, posegnuli za nečim što se ponekad čini nedostižnim. Ipak, s vremena na vreme uspjevali smo da se zabavimo oko sopstvenih verzija tog neuhvatljivog žira. Nažalost, nije moguće zadržati bilo šta zauvijek“, rekao je Vedž.
Naime, Dizni je odlučio da ugasi “Blue Sky Studios” koji je zaslužan za 13 animiranih filmova, među kojima su “Ledeno doba” i  “Ferdinand”. Razlog za gašenje je ekonomske prirode. Naime, kompanija je tokom 2020. godine u jeku pandemije virusa korona prijavila prihode od 11,8 milijardi dolara, što je za 42 procenta manje nego u odnosu na prethodnu godinu.
Najveći pad ostvaren je u industriji zabavnih parkova, koji veći dio godine uopšte nisu radili, a taj gubitak nije uspeo da pokrije ni Dizni+ koji je poslovao bolje od očekivanog. Drugim riječima, kompanija je i dalje profitabilna, ali ne dovoljno, pa su riješili da režu troškove.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti