25 Maja, 2022

Prijava

Klub koalicije ‘Moja adresa: Srebrenica’ – Podrška porodici Zukorlić u nastojanju da saznaju istinu

Klub koalicije “Moja adresa: Srebrenica” izrazio je zabrinutost povodom objave članova porodice Zukorlić – da postoji osnovana sumnja da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću, nego da je otrovan.

Istovremeno, izražena je podrška nastojanjima porodice da se istraže sve okolnosti i utvrde uzroci smrti Muamera Zukorlića.

– Podržavamo njihova nastojanja da saznaju istinu o smrti, građanina Srebrenice, rahmetli Muamera Zukorlića. Ovim putem, obavještavamo javnost da je rahmetli Muamer Zukorlić imao prijavljeno prebivalište u Srebrenici posljednjih dvanaest godina – saopćeno je iz Kluba koalicije “Moja adresa: Srebrenica”.

Klub koalicije “Moja adresa: Srebrenica” u Skupštini opštine Srebrenica podržava nastojanja porodice Muamera Zukorlića, i namjeru da se istraže sve okolnosti i utvrde stvarni uzroci njegove iznenadne smrti.

– Kako postoje sumnje da smrt rahmetli Muamera Zukorlića nije nastupila prirodnim putem, već da je bila posljedica trovanja, očekujemo od nadležnih državnih organa Republike Srbije, te Bosne i Hercegovine da poduzmu sve što je potrebno kako bi se, bez sumnje, utvrdile stvarne činjenice u vezi sa slučajem uvaženog muftije – ističe se u saopćenju.

Ukoliko se utvrdi da je smrt Muamera Zukorlića nastupila kao poljedica trovanja, iz Kluba Koalicije “Moja adresa: Srebrenica” zahtijevaju – da se po svaku cijenu pronađu nalogodavci i počinioci tog gnusnog čina i da se privedu pravdi.

– U vremenu iskušenja porodici upućujemo riječi utjehe uz poruku da budu istrajni i snažni – navodi se u saopćenju.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti