29 Maja, 2022

Prijava

Kad PR krene po zlu: “Rusi biraju svoje lidere Biden “nije tako mislio”

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas opasku američkog predsjednika Joe Bajdena da Vladimir Putin „ne može da ostane na vlasti”, rekavši da Rusi biraju ko će biti njihov lider.

Upitan da prokomentariše Bajdenovu izjavu, Peskov je rekao za Rojters: „To nije na Bajdenu da odlučuje. Predsjednika Rusije biraju Rusi”, prenosi Tanjug.

Američki predsjednik Joe Bajden nije pozivao na promjenu režima u Rusiji kada je rekao da predsjednik te zemlje ne može da ostane na vlasti, rekao je zvaničnik Bele kuće.

„Predsjednik je mislio da Putinu ne smije da bude dozvoljeno da ima vlast nad susjedima ili regionom. On nije govorio o Putinovoj vlasti u Rusiji niti smjeni režima”, rekao je zvaničnik.

Svjetski mediji preneli su ranije danas izjavu Bajedna tokom govora u Varšavi da ruski predsjednik Vladimir Putin ne može da ostane na vlasti.

„Za ime Boga, ovaj čovek ne može da ostane na vlasti”, rekao je američki predsednik.

Optužbe da NATO želi da destabilizuje Rusiju nisu istinite

Bajden je danas u Varšavi rekao da su američke snage u Evropi kako bi branile NATO saveznike, a ne da bi ušle u sukob sa ruskim snagama.

Obećao je da će SAD „biti uz Ukrajinu”, prenose svjetski mediji. „Vodimo veliku bitku za slobodu, bitku između demokratije i autokratije, između slobode i represije. Ta bitka neće biti dobivena za nekoliko dana ili mjeseci. Treba da se pripremimo za dugu borbu koja je pred nama”, poručio je Bajden.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti