26 Maja, 2022

Prijava

Hercegovka: Amara Stupac, rapidno mrša uz jelovnik u kojem su recepti birvaktilskih jela iz Mostara

Hercegovka Amara Stupac svojim kratkim šaljivim i pronicljivim videima na društevenoj mreži zasmijavala cijeli region, a sad je sve šokirala kad je otkrila da je za samo šest mjeseci uspela da smrša nevjerovatih 36 kilograma.

Nisu kilogrami sami od sebe otišli, ali joj je njen hercegovački britki humor zasiurno pomogao da se izbori sa viškom kilograma. Kako je rekla za Kurir, oduvijek je voljela hranu, čak je voljela i da jede rukama zbog dobrog osjećaja dok jede.

“Ta ljubav me koštala mnogo kilograma. Mislila sam da sam dogurala do 110 kilograma, ali kad sam stala na vagu, slabo mi je bilo – 115 kg. Ipak sam našla način da se utješim: Ma, Amara, dobra si ti, voziš biciklo i non stop si u pokretu”, ne razmišljajući da taj “pokret” može naškoditi mojim zglobovima i kostima”, počela je ispovest za Kurir Amara.

Otkrila je da je počela ozbiljno da razmišlja da treba da smrša kada je polovinom jula saznala da njena poznanica, koja je inače veoma mlada, boluje od dijabetesa i kako ima problem sa ranama.

“Moj suprug i najbolja prijateljica su zdravstveni radnici i objasnili su mi kakve su to rane i lijepo mi razjasniše sliku gangrene. Umrla sam od straha. Ja koja se bojim zubara, igle, krvi, doktora sam faktički na dobrom putu da ih zavolim. Tad sam sebi rekla, lutko džaba ti bicikl kad jedeš za troje”, rekla je Mostarka i odlučila da nešto mora da promijeni. Odmah se bacila na istraživanjima o dijetama.

“Pogledala sam i neke jelovnike, imala sam šta i da vidim – od tune do lososa, kuhana piletina sa mangom i kojekakvih sjemenki s kojim inače hranim štiglića. Jest da on pjeva ko slavuj, al ja bih možda da ne pjevam.

Kontam ja sam Mostarka, odgojena na pirjanima i sezonskom povrću i mesu. Možda bih mogla da izdržim sedmicu, al bih nakon sedmicu ginula za sarmom i japrakom.

Te ja sam nastavim kuhati kako sam i naučila i smanjim porcije kao ptičje gnjezdo. Izbacila sam sve sokove, majonezu i pila sam četiri litre vode dnevno”, otkrila je tajnu Amara, koja je bila svjesna da bez vježbanja ne bi imala tako dobre rezultate.

Kurir

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti