25 Maja, 2022

Prijava

Google pojmovi 2021.? Neprežaljeni Balašević i, naravno, Eurosong

Najkorišteniji internet pretraživač Google putem vlastitog servisa Google Trends na kraju svake godine rezimira godinu i dostupnim ostavi listu koja pokaže koji su to bili najtraženiji Google pojmovi. U regionu su tako najtraženiji pojmovi 2021. redom bili: Euro, izbori, turska sapunica Ambasadorova kći, COVID potvrda, utakmica Dinamo – Tottenham, popis stanovništva, Đorđe Balašević, odnosno smrt jednog od najvećih muzičara ovih prostora, odmah nakon njega Eurosong koji je ove godine porodio novu domaću pop zvijezdu Albinu, a također i svjetsku slavu talijanskih rokera Maneskin.

Slijede ludo popularna Netflix serija Squid Game te utakmica Hrvatska – Rusija.

Google dodatno objavljuje i naguglanije filmove i serije, a tri najguglanija filma ove su godine bili – nastavak srpskog hita “Južni vetar: Ubrzanje” koji se pokazao i kao sjajna platforma za mlade trap muzičare na kojima su od domaćih izvođača 30zona i KUKU$, slijedi remake kultne Dine kojoj je soundtrack skladao Hans Zimmer, i treći je “Toma“, biografski film pokojnog muzičara Tome Zdravkovića.

Od serija su to spomenuta turska sapunica, korejska serija Squid Game te na trećem mjestu još jedan Netflix hit – Bridgerton.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti