25 Maja, 2022

Prijava

Dali rok zaposlenima da prijave da su vakcinisani, izuzeće dozvoljeno u dva slučaja

Kompanija Goldman Saks (Goldman Sachs) traži od svojih zaposlenih da prijave jesu li se vakcinisali protiv koronavirusa.

Zahtjev, koji su zaposlenima poslali u dopisu, poslednji je u nizu poteza kojima Wall Street pokušava da normalizuje poslovanje nakon što je većina zaposlenih u industriji više od godinu dana provela radeći od kuće, piše Blumberg.

Banke su u ovom razdoblju imale rekordnu dobit, ali i uprkos tome su brojni menadžeri prigovarali zbog rada na daljinu. Izvršni direktor Goldmana Dejvid Solomon mjesecima poručuje da želi što prije da vrati zaposlene u kancelarije, prenosi Indeks.

“Ovo nije idealno za nas i nije novo normalno”, rekao je Solomon na konferenciji u februaru. “To je aberacija koju ćemo ispraviti što je brže moguće”.

Kompanije Carlyle Group Inc. i Warburg Pincus već su rekle zaposlenima da bi trebalo da se vakcinišu protiv korone kako bi mogli da se vrate u kancelarije u septembru.

Prema saveznom zakonu, poslodavci u SAD-u mogu da zahtjevaju od zaposlenih da se vakcinišu. To je u skladu i sa smjernicama koje je prošlog mjeseca dala Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja.

Radnici mogu tražiti izuzeće od vakcinacije iz verskih ili medicinskih razloga.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti