18 Maja, 2022

Prijava

Disney napravio i predstavio „pravi“ lightsaber

Disney je konačno dao prvi uvid u svoj “pravi” svjetlosni mač koji se uvlači i izvlači, novim video snimkom koji prikazuje mač u akciji.

Da podsjetimo kompanija je počela da nagovještava u aprilu, a kao što se priča za ovu novu igračku nisu potrebna nikakva plastična sječiva. Umjesto toga mač ima svjetleće sječivo koje se uvlači i izvlači iz drške (inače prilično normalnog izgleda), što je vjerodostojno svjetlećim mačevima koje smo gledali u filmovima.

Najava ne ulazi previše u detalje oko toga kako mač zapravo funkcioniše, ali neki snalažljivi umovi na internetu su uspjeli da sastave okvirnu ideju iz prijave patenta koje je Disney podnio. U suštini nova oštrica funkcioniše skoro kao modifikovani, motorizovani metar na razvlačenje, uvlačeći i produžujući dijelove plastike i LED svjetla kako bi imitirala efekat aktiviranja mača.

Novi mačevi, kako se očekuje, biće dio Disney-evog predstojećeg Star Wars: Galactic Starcruiser hotela, koji obećava da će zauzeti primat nad Galaxy’s Edge parkom i proširiti ga na interaktivnu avanturu Ratova zvijezda u stilu serije Westworld.

Disney kaže da su nove sablje još uvijek u fazi rada kompanije Walt Disney Imagineering Research and Development, ali će vjerovatno biti spremne da ih gosti kupe kada hotelsko iskustvo Galactic Starcruiser bude pokrenuto 2022. Naravno, još nema riječi o cijeni, ali s obzirom na to da Disney „redovni“ svjetlosni mačevi već koštaju 200 dolara po komadu u Galaxy’s Edge, očekuje se da će nadograđeni modeli koštati negdje u tom rangu (ako ne i više).

Izvor: The Verge

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti