25 Maja, 2022

Prijava

Prva poruka na Twitteru napisana prije petnaest godina!

Prije tačno 15. godina, 21. marta 2006. godine, direktor Tvitera Džek Dorsi napisao je prvu poruku na tvoj društvenoj mreži.

“Otvorio sam nalog na Tviteru”, glasila je prva poruka na Tviteru koji sada ima više od 190 miliona korisnika. Tviter sa sjedištem u San Francisku je za 15 godina postojanja postao jedna od bitnijih društvenih mreža, ali i sa kontroverzama. 

Ta društvena mreža je u januaru iznenadila svoje korisnike ukidanjem naloga bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa kojem je to bilo glavno oruđe za komunikaciju.

Trampov nalog je pratilo oko 88 miliona ljudi, a ukinut je zbog ponovljenog podsticanja na nasilje i nakon nereda njegovih pristalica u Kapitol hilu. 

To ukidanje je dočekano pozdravima ali i osudama. Dorsi je početkom marta ponudio prodaju prve poruke na Tviteru preko weba “Valuables”. “Kupovina poruke znači sticanje digitalnog certifikata o tvitu, jedinstvenog po tome što ga je autor potpisao i verifikovao”, navodi se na webu i dodaje da je to kao prodaja autograma. Za tu poruku danas je ponuđeno oko 2,5 miliona dolara.

Autor: Beta

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti