26 Maja, 2022

Prijava

Disney doskočio pandemiji: Posjetioci parkova s virtuelnim maskama!

Mnogi Disney World zabavni parkovi bili su zatvoreni veći dio ove godine, što je dovelo do gubitaka i masovnog otpuštanja zaposlenih u njima.

U zabavnim parkovima koji su radili, kompanija se maksimalno trudi da osigura sigurne uslove zabave. Međutim, u pojedinim situacijama jednostavno nije bilo moguće uticati na ponašanje posjetilaca. Bar je tako bilo do sada…

Naime, primećeno je da su mnogi posjetioci skidali zaštitne maske sa lica tokom vožnji, kako bi bili „uslikani“ bez njih i ljepše ispali na fotografijama.

To je dovelo i do učestalih žalbi gostiju koji su se pridržavali pravila. Zato je Disney riješio da tu pojavu zaustavi na neuobičajen način – upotrebom tehnologije.

Oni su počeli sa eksperimentom koji na fotografijama digitalno dodaje maske na lica svih osoba koje ih ne nose tokom vožnje.

Vjeruje se da bi na taj način mogli da obeshrabre korisnike da ih skidaju sa lica, jer sigurno neće dobiti fotografiju kakvu su željeli.

Još uvijek nije jasno da li će i kako ovo uticati na „prinudu“ korisnika da nose maske tokom vožnji, ali definitivno predstavlja pokušaj vrijedan pažnje.

Izvor: Engadget

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti