20 Maja, 2022

Prijava

Facebook uvodi nova pravila: Pazite šta postavljate!

Nakon što se na platformi Facebook emitovao live video u kojem su Mark Zuckerberg i doktor Anthony Fauci razgovarali o koronavirusu, post je preplavljen brojnim komentarima. Među onima koji su imali šta da kažu našli su se i brojni teoretičari zavjera, te oni koji su protiv vakcina.

Kompanija je nakon toga reagovala, pa je moglo da se čuje da će sve dezinformacije o novima vakcinama biti uklanjane sa ove društvene mreže. Teorije zavjere nisu ništa novo, a mnogo je onih koji i pored brojnih legitimnih izvora za informisanje i dalje biraju da vjeruju u paranoične vizije svijeta.

Budući da se već neko vreme priča o vakcinama protiv kovida 19, mnogo je i onih koji se bave ovom temom. Facebook i Instagram će uklanjati sve one tvrdnje koje eksperti budu prepoznali kao lažne, a najprije zbog toga što se stručnjaci najbolje razumiju u teme koje su u vezi sa poslom koji obavljaju, navodi PCPress.

Među primjerima lažnih vijesti koje će biti uklanjane je i ona u kojoj se tvrdi da nove vakcine sadrže mikročipove.

Prije ovih odluka nije bilo jasnih pravila o postovima koji su u vezi sa novim vakcinama, ali bi sada trebalo da se stane na put svima koji budu dijelili neprovjerene informacije koje služe jedino za stvaranje panike.

b92

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti