18 Maja, 2022

Prijava

Madonna snima autobiografski film

Muzička zvijezda piše i scenario za film, zajedno sa dobitnicom Oskara Diablo Kodi.

Pop ikona Madona najavila je da će režirati film o sopstvenom životu i karijeri.

Zvijezda scenario piše sa Diablo Kodi, scenaristkinjom koja je dobila Oskara za scenario filma Džuno, a radila je i na filmu Mladi.

Očekuje se da će film prikazati njen uspon iz siromašnih četvrti Njujorka do globalne superzvijezde, kroz pjesme poput Like A Virgin Vogue.

Zvijezda je rekla da će film u prvi plan staviti muziku, dodajući: „Muzika me održava, a umjetnost me čini živom.”

Još neimenovani projekat biće Madonino treće rediteljsko ostvarenje nakon filma Prljavština i mudrost iz 2008. i filma W.E. iz 2011. godine, koji se zasnivao na vezi kralja Edvarda Osmog sa Volis Simpson.

Potonji film su ocrnili kritičari, a loše je prošao i u kinima, zaradivši samo dva miliona dolara, u odnosu na budžet od 11 miliona.

Međutim, biografije rok i pop zvijezda sjajno prolaze. Odlično se pokazao film o Eltonu Džonu Raketa i o Frediju Merjuriju – Boemska rapsodija, za koji je Rami Malek dobio Oskara za glavnu ulogu.

Madonino ostvarenje radiće Universal Pictures – firma na koju je pevačica ranije bila ljuta jer su se dočepali nezvaničnog scenarija koji je inspirisan njenim životom.

Ne zna se kada će kastinzi za film biti organizovani, a nije objavljeno ni kada će se raditi produkcija, ali je pop zvijezda na Instagram nalogu objavila da je u ranoj fazi pisanja scenarija.

U odgovoru na pitanja obožavalaca, rekla je da će biografski film biti o „borbi umjetnice koja pokušava da preživi u svijetu muškaraca”, dodajući da putovanje pokriva čitav niz emocija: „sreću, tugu, bijes, ludilo, dobro, loše i ružno”.

Dodala je da će se radnja baviti njenom vezom sa umjetnikom Žan-Mišel Baskijatom, posljedicama njenog kontroverznog spota za pjesmu Like A Prayer i njenim iskustvom snimanja filma Evita.

„Želim da prenesem nevjerovatno putovanje na koje me je život poveo kao umjetnicu, muzičarku, plesačicu – ljudsko biće, koje pokušava da se probije u ovom svijetu”, rekla je Madona, kada je potvrdila da će režirati film.

„Neophodno mi je da opišem ovaj životni tobogan sopstvenim glasom i vizijom.”

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti