22 Maja, 2022

Prijava

Koronavirus: Oružje za biološki rat ili prirodna bolest?

SAD će koristiti bilo koji mehanizam, uključujući biološko oružje, da unište svoje rivale poput Kine i izađu netaknute iz sukoba u kojem učestvuju, najčešća je tvrdnja kada se porijeklo epidemije koronavirusa pripisuje Americi, a ona je s nedavnom izjavom visokog dužnosnika ministarstva vanjskih poslova Kine izašla iz okvira pukih teorija zavjere, koje kolaju internetom od prvog dana kada se počelo opširnije izvještavati o situaciji u Wuhanu. Ipak, uzmimo sve te navode s rezervom, ali ništa nemojte a priori odbaciti kao „nemoguće“.

“Ni čovjeku, ni gomili, ni naciji se ne može vjerovati da djeluje humano ili da razmišlja razumno kada je pod utjecajem velikog straha”, rekao je veliki filozof Bertrand Russell.

Ovo je jedan od dokumenata u Americi o spomenutom fenomenu koji objedinjava političke, medicinske, socijalne, ekonomske, ljudske, vojne kategorije, s rezerviranim informacijama, budući da se velika većina medija fokusirala na zdravlje i pruža podatke, upozorenja i načine prevencije od širenja epidemije koronavirusa, ali bez istraživanja vjerojatnog umjetnog porijekla, kome koristi, a čijem mentalnom ili ekonomskom zdravlju nanosi štetu, te čemu ova kolektivna histerija zbog aktualne i budućih pandemija.

Stoga je potrebno ukratko opisati ove aspekte koji omogućuju bolje razumijevanje ovog fenomena. Podsjećamo, ništa od navedenog nije dokaz da je COVID-19 dizajnirani virus za napad jedne sile na drugu, ali poslušajmo šta se kaže na tu temu.

BIOLOŠKO RATOVANJE

Trenutno jedno od polja na kojima se u svijetu traži hegemonska nadmoć je izvan svih etičkih doktrina i odgovara biološkom ratu. U tom smislu, svjetska sila koja ulaže najveći iznos svog godišnjeg proračuna za  financiranje znanstvenih programa koji istražuju patogene koji se mogu koristiti kao biološko oružje su Sjedinjene Države, koje stalno eksperimentiraju u zemljama među kojima se Kuba ističe kao predmet višestruko umjetno izazvane epidemije.

U ovom konkretnom slučaju treba napomenuti da u Wuhanu djeluje jedan od najsofisticiranijih bioloških laboratorija najvišeg nivoa biološke sigurnosti, stepena 4, Wuhan BSL-4, koji pripada Institutu za virologiju Wuhan, koji eksperimentiše s biološkim agensima koji predstavljaju visok pojedinačni rizik od zaraze.

Ovaj laboratorij radi s najopasnijim patogenima na svijetu, uključujući razne koronaviruse, poput SARS-CoV; akutni i teški respiratorni sindrom, MERS-CoV; respiratorni sindrom Bliskog istoka i mnogih drugih vrsta virusa. Sve se to radi pod nadzorom vlade Kine, ali i Svjetske zdravstvene organizacije u koju su uključeni virolozi iz Sjedinjenih Država, Kanade i Velike Britanije.

S prenosom patenta 201-nCoV 2015. godine, ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država laboratoriju Wuhan BSL-4, koji je potvrdio da je koronavirus 201-nCoV prvi put upoznat 1965. godine, ovlastilo je ne samo kineske naučnike da istražuju ovaj patogen koji bi mogao mutirati tokom eksperimenta.

U 2018. godini, na jugu Kine, virolozi su otkrili 89 novih koronavirusa u šišmiša, prema američkom časopisu Journal of Virology i članku od 13. lipnja 2018., koji je imao isti receptor kao CoV-MERS. Istraživanje je financiralo i ministarstvo nauke Kine, ali USAID i Nacionalni institut za zdravstvo SAD-a, koji je uvijek dijelio informacije o napretku u istraživanju zaraznih bolesti i biološkog oružja s Pentagonom. Ovi su podaci doveli d hipoteze da je virus pobjegao zbog nepažnje kineskih ili zapadnih virologa.

EKONOMSKI UČINAK

Hitna analiza podudarnost na prisiljava  na proučavanje medijske kampanje koja upozorava na smrtonosnu bolest u Kini i izvanredno smanjenje potražnje za istočnim proizvodima.

Kao što je poznato rivalstvo SAD-a i Kine za svjetsko tržište, ogromni dug Amerike prema Kini, velika prodaja kineskih proizvoda diljem svijeta, unatoč izvanrednoj propagandi protiv njih, dovelo je do promjene ravnoteža snaga, što je nanijelo štetu američkoj trgovini.

Sada kada je dolar eksplodirao na ekstremni i umjetni način, nije nerazumno ovaj virus smatrati „oštrim mačem“, trendom koji se pojavljuje u trenutku kada je američki ministar trgovine prkosno izjavio za Fox News da bi bolest mogla pomoći programu „America First“, utjecajem na Kinu i povratkom tvornica u Ameriku.

Vrijedi napomenuti “velikodušnost” Europske unije koja će izdvojiti najmanje 25 milijardi eura za suočavanje s krizom Covid-19.

POLITIČKA I VOJNA NAMJERA

Trenutno svjedočimo brojnim sukobima u kojima sudjeluju SAD. Na ovaj ili onaj način Amerika ratuje protiv Sjeverne Koreje, Sirije, Iraka, Afganistana, Rusije, Kine, Venezuele, Irana, Jemena, Libije, Ukrajine, Palestine, što Pentagon prisiljava da stvori nove načine kako se izvući iz tih močvara, poput novih oružja u svemiru, oružja za masovno uništenje, špijunaže, ucjenjivanja i biološkog ratovanja.

Iz tog razloga, ne bi bilo iznenađujuće da se virus proširi u srce komercijalnih i vojnih aktivnosti američkih protivnika.

MEDIJSKI EFEKT

Što se tiče porijekla koronavirusa, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) odbacila je široko rasprostranjenu teoriju da se proširio na tržištu morske hrane ili životinja, a sada su mnogi međunarodno poznati znanstvenici iznijeli ideju da je virus bio  rezultat bioinženjeringa. Francis Boyle sa Sveučilišta u Illinoisu utvrdio je da je “COVID-19 U Wuhanu sigurno oružje biološkog ratovanja i da Svjetska zdravstvena organizacija dobro zna što se događa u Wuhanu”.

Ova se teorija ne uzima u obzir zato što su „svjetski“ mediji ignorirali te informacije i američku biotehnološku kompaniju Moderna Inc., iz Norwooda u Massachusettsu, koja je, navodno, već poslala prvu seriju cjepiva protiv koronavirusa, nazvanu mRNA-1273, Nacionalnom institutu za alergijske i zarazne bolesti (NIAID), gdje su istraživači proveli prve testove na ljudima.

Kanadski portal Global Research tvrdi da ovaj virus zadržava karakteristike koje su jedinstvene i vrlo slične epidemiji SARS i MERS, te da “ima genetski materijal koji nikada ranije nije identificiran i koji nije povezan s bilo kojim poznatim životinjskim ili ljudskim virusom”.

Ukratko, agresivna kampanja koju organiziraju obavještajne agencije putem medija, kojima manipuliraju tri velike tvrtke koja kontroliraju svjetsko tržište informacija, a to su AP, Reuters i France Press, također je postigla trostruki učinak. Gotovo svi vjeruju da je Kina uzrokovala bolest, tako da, osim što je kriva za to, propada i njezino gospodarstvo, a cijelo čovječanstvo je uvjereno da će nestati samo da se sakrije društveno-znanstvena analiza fenomena.

MEDICINA

Koronavirus pripada opsežnoj obitelji virusa koji utječu na ljude i razne vrste životinja. Do sada je bilo šest poznatih sojeva koji su mogli zaraziti ljude, od kojih četiri uzrokuju gripu, uključujući i ozbiljni akutni respiratorni sindrom SARS, koji je  pogodio Kinu 2002., te bliskoistočni respiratorni sindrom MERS, koji se 2012. pojavio u Saudijskoj Arabiji. Tada su provedena ispitivanja pokazala da je podrijetlo oba respiratorna sindroma šišmiš i da je ovo važan element koji se uzima u obzir kod novog koronavirusa nazvan COVID-19.

S tim u svezi, rad znanstvenika Fabija Arévala nudi jasan sinopsis spomenutog fenomena i svu potrebnu prevenciju.

LJUDSKA DOBROTA I ZLOBA

Znanstvene discipline, ali i religije su uspostavile vrlo precizne parametre u vezi s destruktivnim ili proaktivnim ponašanjem.

Plutokratske svjetske elite djeluju drugačije od običnih ljudi, budući da im profitni mentalitet zatamnjuje moralna načela i stoga ne prežu od ubojstava, prevara, ušutkavanja oponenata, uništavanja i zlostavljanja onih koji im se usprotive.

Ovo potvrđuje tezu da je moguće da se osmisli bilo koji mehanizam koji će pokopati konkurenta, bez obzira na broj žrtava ili uništenih obitelji, poput rata u Iraku s više od milijun i pol mrtvih, bez ikakvog drugog razloga osim profita. Stoga „zli duh“ postoji i često je uzrok situacija poput biološkog ratovanja.

Postoje dvije osnovne hipoteze o podrijetlu koronavirusa i stoga donošenje zaključaka treba biti posljedica koherentnog jedinstva svih fragmenata s provjerenim informacijama. Jedna dolazi iz medicinske znanosti, kao bolesti koja se rađa iz šišmiša ili mutacija virusa, koja se u ovom trenutku ne može izliječiti, a jedino je što možemo učiniti prevencija i pružanje adekvatne liječničke skrbi u bolničkim uvjetima, gdje to slučaj nalaže. Prema drugoj hipotezi virus je rođen u mreži koja je utkana u najmračnije laboratorije za biološko ratovanje, uzrokujući eksperimentiranje sa smrti, desetljećima i diljem svijeta, posebno u zemljama koje se protive neoliberalnom predatorskom  kapitalističkom modelu, iako je potpuna kontrola tog oružja nemoguća i utječe na njih same.

Iznenadna stvar, što je više dodatak kao predviđanje, bila bi da se pandemija uskoro ugasi i ostane kao upozorenje koje je u osnovi dalo nepovezane zdravstvene rezultate .

Možda je ovo nova prilika da vladajuće elite i zemlje uključene u biološke ratove shvate štetu koju čovječanstvu mogu nanijeti i da primjena biološkog oružja, dugoročno, može ugasiti ljudski život na planeti. Danas je prevencija, utemeljena na velikodušnosti i ljubaznosti, ljudska obveza za ovaj hitni zadatak i na tom će polju neke zemlje dobiti najveće ocjene, a neke će zaraditi kritike i bit će omrznute od velikog broja nacija, bez obzira na porijeklo koronavirusa.

Logicno.com

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti