18 Maja, 2022

Prijava

Horor na društvenim mrežama: King napustio Facebook

Stephen King, čuveni američki pisac poručio je na svojem Twitter profilu da je napustio Facebook zbog lažnih informacija u političkim oglasima te sumnje u sposobnost te društvene mreže da štiti privatnost svojih korisnika.

“Odlazim s Facebooka. Ne osjećam se ugodno s tolikom poplavom lažnih informacija koje oni dozvoljavaju političkom oglašavanju, niti sam siguran u njihovu spsobnost zaštite privatnosti korisnika. Slijedite me (i Molly, aka The Thing of Evil) na Twitteru, ako želite”, poručio je čuveni američki pisac Stephen King (72) putem svojeg Twitter profila.

Kingov Facebook profil je u međuvremenu uklonjen.

King je dosad napisao preko 50 knjiga, a najpoznatiji je u žanrovima horora i fantastike. Mnoga od njegovih djela završila su u adaptacijama kako na velikim, tako i malim ekranima.

King je politički aktivan i vrlo javno iznosi svoje negativne stavove oko američkog predsjednika Donalda Trumpa. King za Trumpa kaže da je strašniji od njegovih horor novela.

Trump ga je čak i blokirao na Twitteru.

King isto tako ne voli niti Facebook, koji je u posljednje vrijeme pod povećanim pritiskom zbog puštanja političarima da se promoviraju putem lažnog političkog oglašavanja. Iz Facebooka su poručili da neće zabraniti političko oglašavanje ili uvesti mjere predostrožnosti kako se lažne infomracije ne bi nesmetano širile tom društvenom mrežom te ostatkom interneta.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti