20 Maja, 2022

Prijava

Stari frajeri najavljuju novo “Smrtonosno oružje”

“Smrtonosno oružje” s kultnim dvojcem Melom Gibsonom i Denijem Gloverom, i to njegov peti nastavak, snima se 22 godine nakon posljednjeg filma.

Pokušavamo da snimimo posljednji, peti nastavak. Dik Doner se vraća kao reditelj, ali i originalna glumačka postava“, rekao je Lin. 

Riječ je o nizu akcionih filmova s Melom Gibsonom i Denijem Gloverom u ulogama dvojice policajaca iz Los Anđelesa. Priča počinje u noći 14. decembra 1987. sa samoubistvom Amande Hansaker (Džeki Svonson), kćerke Majkl Hansakera (Tom Etkins), starog prijatelja i bivšeg kolege iz vojske, detektiva iz Los Anđelesa, Rodžera Merta (Deni Glover). 

Policajac veteran s dvadeset godina iskustva, Rodžer Merto dobiva novog partnera na svoj 50. rođendan. Partner mu je 37-godišnji detektiv, narednik Martin Rigs (Mel Gibson), čija je žena poginula u saobraćajnoj nesreći tri godine prije, a u nastavku filma otkriva se kako ju je ubio plaćeni ubica u namjeri da ubije Rigsa.

Kao rezultat, Rigs je postao suicidalan, alkoholičar i bezobziran i nasilan u primjeni policijskih metoda da ga smatraju “smrtonosnim oružjem”. Narednik Merto nije sretan što je dobio partnera “na ivici”, koji je i suicidalan, ali mu je posle zahvalan jer mu spašava život.

Autor: 021.rs

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti