24 Maja, 2022

Prijava

Vi pretražujete Google pamti: Sada za to postoji i ime “Google Collections”

Oni koji su bar jednom pokušali da ponovo pronađu rezultate neke Google pretrage koju nisu sačuvali znaju koliko taj proces frustrira, a Google je to riješio novom AI Search opcijom.

Naime, 22. januara lansiran je Collections, koji grupiše internet stranice koje su slične onima koje je korisnik prethodno posjećivao u okviru Search-a. Korisnici će pored toga moći i da čuvaju rezultate prethodnih pretraga, a kako bi ih ponovo posjetili kada im to bude potrebno.

Google će različite kolekcije preporučivati na osnovu prethodnih interesovanja, pa će se korisnici lakše snalaziti i bez beskonačnog istraživanja istorije prethodnih pretraga. Do preporučenih rezultata će moći da se dođe klikom na “Find More” taster koji se nalazi u okviru Collections, a korisnici će svoje kolekcije moći i da dijele u komunikaciji sa drugima.

Iz kompanije ističu da će preporuke koje se zasnivaju na AI tehnologiji u budućnosti bitno promijeniti načina na koji koristimo internet, budući da će Google sve više učiti o navikama korisnika, što je za one koji konstantno brinu o bezbednosti pomalo zastrašujuće.

Izvor: Engadget

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti