25 Maja, 2022

Prijava

Vodu treba piti ali ne previše

Na naše tijelo može uticati pretjerano konzumiranje vode jer ona preopterećuje kardiovaskularni i mokraćni sistem, izvijestio je glavni istraživač Federalnog centra za istraživanje hrane, biotehnologije i sigurnosti hrane koji je o tome govorio u intervjuu za RT.

Viši istraživač iz Federalnog istraživačkog centra za hranu, biotehnologiju i sigurnost hrane, Alla Pogozeva govorila je za RT o posljedicama pretjerano konzumiranje vode za naše tijelo.

Zapravo, prema njoj, previše konzumiranje vode doprinosi otapanju proteina. Njena prisutnost u velikim količinama u tijelu može dovesti do kardiovaskularnog i mokraćnog preopterećenja.

Prosječna dnevna potreba organizma za vodom je 2,5 litre. Pogozeva objašnjava kako tijelo apsorbira litru vode kroz proizvode koje konzumiramo, a oko 1-1,5 litara putem pića ili juha.

Alla Pogozeva ističe da okus tekućine utječe na apetit za žeđi. Na primjer, zeleni čaj potiče lučenje sline i tako pomažu u smanjenju žeđi. Konačno, ukazuje da postotak vode prisutne u ljudskom tijelu varira tijekom života. 75% u novorođenčadi i 55% u starijih osoba.

Izvor: RT

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti