22 Maja, 2022

Prijava

Šta su ultraliberalne politike i sistemi ako ne diktature bez presedana ?!

Gledajući akcije ruske liberalne opozicije i američkih liberala iz Demokratske stranke, vidjet ćete puno toga zajedničkog.

Što ih se duže promatra, stiče se jači dojam da svi “liberalni demokrati”, općenito, imaju niz zajedničkih karakteristika:

  • Voluntarizam;
  • Zanemarivanje zakona;
  • Netolerancija prema neistomišljenicima;
  • Patološka laž;
  • Totalitarizam;
  • Apsolutna želja za moć pod svaku cijenu.

Ruski liberali govore “Putin mora otići” gotovo od 2001. godine. Štaviše, tokom njegove vladavine optuživali su ga i optužuju za gotovo sve smrtne grijehe, ali nikada, ponavljamo, nikada nisu uspjeli iznijeti nikakve konkretne dokaze za svoje tvrdnje.

S Trumpom u Sjedinjenim Američkim Državama situacija je gotovo ista. Prvi krikovi za opoziv počeli su i prije nego je položio zakletvu kao predsjednik Sjedinjenih Država. Za liberale je prirodno da su pokušali opstruirati njegov ulazak u Bijelu kuću, što se događalo prije postupka inauguracije.

Jedini razlog za jednog i drugog je “zato što ga ne volimo” ili “on nije iz naše stranke”, što je gotovo ista stvar.

Ali za urlanja „Putine odlazi“ i „Opoziv Trumpa“ ta „gospoda“ nema nikakvih zakonskih ili moralnih razloga. To je poruka: „Mi želimo vlast!“ u svom najčišćem obliku.

U isto vrijeme, oni se apsolutno ne brinu za poštivanje zakona ili potrebe da se iznesene optužbe argumentiraju dokazima. Čisti voluntarizam.

A neki, kao što je Masha Gessen, ruska „disidentica“ s američkim državljanstvom, jer u Sjedinjenim Državama slobodno može propagirati svoju „netradicionalnu seksualnu sklonost“, gotovo s istom lakoćom laže o “stotinama Putinovih milijardi” i “Trumpovim zločinima”.

VIDEO: Masha Gessen u svom „izdanju“

A kad ih se pokušavaju prozvati, čak ne ni tužiti, za širenje kleveta ili opasnih lažnih vijesti, zaurlaju o „gaženju njihove slobode govora“.

Ali kad neko kaže istinu o njihovom licemjerju i dvostrukim standardima, uz mnoštvo dokaza za svoje tvrdnje, odmah zaboravljaju na slobodu govora i traže zatvore, da se muče i ubijaju svi koji se s njima ne slažu.

Čudan „logičan slijed“ koji bi otprilike mogao ići ovako: „Ja sam za slobodu govora, Staljin je bio dobar, ubijte gada“.

I tako, kako u Rusiji tako i u Sjedinjenim Državama, liberali svugdje pokazuju isti gnostički nacizam u obliku podjele ljudi na brojne različite grupe među kojima se izdvajaju “stoka” ili “rednecks”. To su „oni drugi“, koji su u nacizmu bili „neljudi“, dehumanizirani i predodređeni za odstrel.

Među obje grupe postoji patološka želja da se vrijeđa većina. Ona ne mora biti u pravu i može imati mane, ali je većina i kao takva, barem u Sjedinjenim Državama, ne zaslužuje gnusnu propagandu mržnju protiv heteroseksualnih bijelaca.

Za američke liberale su za sve krivi Rusi, muškarci, uz poseban naglasak na one bijele, te vjernici. Dakle, prirodno je optuživati: „Kriv je, kriv je, kriv je….!“ Liberali uglavnom vole sve kriviti za sve, ali pri tom sistemski negiraju vlastite zločine.

Istorija im je također omiljena tema, ali tko je tokom Velike depresije u glad otjerao osam miliona Amerikanaca? Ko je pobio stotine hiljada civila u Hirošimi i Nagasakiju ili najmanje 30 000 u Dresdenu? Ko je ubio 6,5 miliona Vijetnamaca? Ko je ubio gotovo 1,5 miliona Iračana?

FOTO: „Dječje napalm igre“ u Vijetnamu

Ali ako bi išli prema konkretnim osobama, ispada da je zapravo svaki vođa liberala bio ili jeste, ali će se to otkriti naknadno, zločinac.

Hodorkovski, Koh, Illarijonov, Rabinovič, Ponomarev, sve lopovi i korumpirani dužnosnici. Moralna vertikala modernog liberalizma je „neostvareni pedofil“ Vladimir Bukovski.

Bill i Hilary Clinton, porodica Bush, Madeleine Albright, Biden otac i sin su korumpirani. Oni ne samo da su primali veliko mito za „rješavanje problema“, već su zbog vlastitih poslovnih interesa pokretali ratove.

Sud je Alekseja Navalnog dva puta proglasio za lopova i korumpiranog službenika, a sam Biden je priznao nezakonite radnje kada je ucjenjivao Poroshenka da otpusti Šohina. Ali ne, ova gospoda optužuju druge za svoje zločine. Lopov najglasnije od svih urla: “Drž’te lopova!”

Ruski liberali su branili čečenske i ukrajinske teroriste. Američki liberali stvorili su i financirali Al-Qaidu i ISIL.

Totalitarizam je i kada netko ulazi u područja koja ga se ne tiču. Na primjer, u porodici. Ali ko od najviše zadire u „porodicu“, lingvistički i pravno? Liberali. Porodica je nešto što treba uništiti, pa se nameće „tolerantni seksualni odgoj“, što je eufemizam za LGBT propagandu.

Moderni liberalizam, i ovdje ću po stoti put ponoviti da on niti u jednom segmentu nema veze s ljevicom, izvornom i revolucionarnom, ma koliko neki sebe nazivali „demokratima XXI stoljeća, dakle moderni liberalizam ne brani slobode. Ovdje se radi o diktaturi manjine željne vlasti po svaku cijenu, kako bi onda nekažnjeno mogla činiti bilo kakve zločine.

Čini se da ruska šala koja kaže: “Ako je moja majka prostitutka, moj otac je korumpiran, a brat mi je homoseksualac, onda bi ja trebao biti liberal”, uopće nije šala, već tragična sadašnjost.

Ali u trenutku kada se ove “pristaše slobode” dočepaju moći i vlasti, tada počinje najbrutalnija i najkrvavija diktatura.

Logicno.com

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti