20 Maja, 2022

Prijava

Vatikan prodaje pametni krst i brojanicu koji broje vjernike i skuplja informacije za samo 99,00 €

U Vatikanu, izgleda, nisu baš zadovoljni time koliko mladi u današnje vrijeme posvećuju pažnje crkvi i vjeri, pa su zbog toga odlučili da milenijalcima ponude “molitveni gedžet” u skladu sa savremenim trendovima.

Uređaj nazvan “Click To Pray eRosary” je elektronska brojanica koja se, putem aplikacije, povezuje sa pametnim telefonom korisnka. Aktivira se kada korisnik napravi pokret u obliku krsta. 

Sama narukvica je izrađena od 10 perlica od crnog ahata i hematita, a na njoj se nalazi “pametni” krst u kome se skladište podaci, piše Engadget. 

Kada je aktivira, korisnik može da izabere jedan od tri tipa molitvi: standardnu, kontemplativnu ili tematsku, koja će se svake godine mijenjati sa godišnjim ažuriranjem. 

Ovaj jedinstveni “molitveni gedžet” prati svog korisnika u molitvi, biježi njihov broj i vodi statistiku. Uređaj, također, prikuplja i informacije o zdravstvenom stanju korisnika.

Sav religijski sadržaj koji mu je potreban, korisnik može da personalizuje putem aplikacije. 

Elektronska “Click To Pray” brojanica nastala je u okviru papine mreže – “Worldwide Prayer Network”, i zamišljena je kao alat koji vjernicima treba da pomogne pri učenju molitvi za mir širom svijeta, piše CNN.

Cijena ove neuobičajne vjerske “spravice” je 99 eura.

Autor: Nezavisne novine

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti