24 Maja, 2022

Prijava

Beč ima “selfie muzej” za Instagram generaciju

U Beču se otvara muzej koji svojom “Instagram friendly” politikom želi da privuče mlade i da im u interaktivnim prostorima omogući da stvore svoja vlastita umjetnička djela.

Na zidovima u živim bojama i velikim predmetima, muzej ima sve što je potrebno za savršene selfije. “Broj mladih koji idu u muzeje je pao, pa pokušavamo da to pobjedimo društvenim mrežama. Oni vole da žive online.

Muzej koji ima 24 prostorije pun je interaktivnih postavki s kojima se ljudi mogu zabaviti”, rekla je Petra Šaringer, jedna od kreatorki “nofilter_museuma”. 

Posjetioci mogu da nađu savršene kulise za svoje fotografije – slikaju se pred zidovima različitih boja i printeva, s hranom, u lopticama, za stolom s porodicom plišanih medvjeda u prirodnoj veličini.

Muzej će biti otvoren tokom šest mjeseci, a potom bi mogao da se preseli i u druge gradove. Cijena ulaznice kreće se između 15 i 29 eura za posjetu od 90 minuta. 

“Nofilter_museum” se pridružuje velikom broju takvih ustanova širom svijeta koje ciljaju na korisnike društvenih mreža, na Instagram “manijake” kojima je cilj da stvore savršene fotografije i potom ih objave. Veći broj influensera sa Instagrama već je pokazao interesovanje za dolazak u muzej.

Autor: Hina

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti