25 Maja, 2022

Prijava

Hackeri napravili najbolju promociju za #Asics : U prodavnici puštali porno filmove

Kompanija za proizvodnju sportske opreme “Asiks“ izvinila se kupcima i slučajnim prolaznicima nakon skandala sa prikazivanjem filmova za odrasle u njihovoj najvećoj prodavnici u Oklandu.

Filmovi za odrasle su se na ekranima prodavnice prikazivali punih devet sati, tačnije do nedelje u 10 sati ujutro, kada su zaposleni stigli na posao i prekinuli emitovanje, piše “New Zealand Herald”.

“Neki su bili šokirani, a drugi su se samo zaustavljali i gledali filmove”, rekao je pripadnik obezbjeđenja Dvejn Hinango za novozelandski list.

Eksplicitan sadržaj bio je “potpuno neprimjeren i uvredljiv” i “nije nešto čemu želite da su vam izložena djeca”, rekla je Tanja Li, koja je prošla pored prodavnice sa sedmogodišnjim sinom.

Japanska kompanija rekla je da su za to odgovorni hakeri, koji su uspeli da upadnu u sistem i puste eksplicitan sadržaj.

“Asiks Novi Zeland” je objasnio da je nepoznata osoba dobila pristup njihovom internom tv-programu.

“Na ekranima se pojavio neprimjeren sadržaj, zbog čega se izvinjavamo svima koji su bili u prilici da ga vide”, piše u saopštenju.

Firma je saopštila i da je u kontaktu sa svojim dobavljačima softvera i sigurnosnih programa, kako bi se garantovalo da se ovakva situacija više ne ponovi.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti