22 Maja, 2022

Prijava

Da li je postavljen na pravom mjestu: Lopovi i džeparoši od sada imaju svoj znak u Sarajevu

Kako bi nadležni u Upravi policije MUP-a KS preventivnim djelovanjem uticali na stvaranje što povoljnijeg sigurnosnog ambijenta za boravak turista, ali i svih građana Kantona Sarajevo, u ulici Sarači postavljen je znak koji turiste upozorava na lopove i džeparoše.

sarajevo

Priče o otetim stvarima na ulicama i javnom gradskom saobraćaju postale su svakodnevnica pa nije nepoznanica da ulicama Sarajeva vrebaju džeparoši. Ipak, građani se u posljednje vrijeme žale na povećanu aktivnost džeparoša koji koriste svaku priliku i trenutak nepažnje za krađu.

U februaru ove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) objavilo “uputstvo turistima” upozoravajući na veliki broj džeparoša na ulicama Sarajeva.

20190531195815541357-620x350

“U vozilima ne ostavljajte vrijedne predmete na vidnom mjestu”, “obratite pažnju na osobe koje traže milostinju, jer su često izvršioci krivičnih djela” i “džeparoši kradu na ulicama, u trgovima i u javnom prijevozu” neke su od poruka MUP-a KS.

Ali, čini se da to nije bilo dovoljno pa je na ulicama Sarajeva postavljen znak koji upozorava turiste da budu jako oprezni.

Izvor: B92

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti