19 Maja, 2022

Prijava

EUropski ultradesničari u Milanu pred hiljadama pristalica : Zajedno protiv Brisela, migracija i islama !

Milano — Evropske nacionalističke i ultradesničarske stranke održale su skup u Milanu na kojem je Mateo Salvini pozvao pristalice na borbu protiv “okupacije Brisela”

1

Italijanski vicepremijer je pozvao na borbu protiv “preoblikovanja Evrope”.

“Ovo je istorijski trenutak dovoljno važan da oslobodi kontinent od višegodišnje ilegalne okupacije Brisela”, rekao je Salvini pred više hiljada pristalica.

2

On je optužio aktuelne evropske lidere da su “izdali Evropu jer su stvorili Evropu finansija i nekontrolisane imigracije”, prenosi AP.

3

U Milanu je bilo i protivnika ovog skupa koji su uzvikivali “fašisti napustite Milano”. Salvini im je na to odgovorio: “Ovde nema ekstremista, rasista ili fašista. Ekstremisti su oni koji su vladali Evropom posljednjih 20 godina”.

Salvini koji predvodi italijansku Ligu, uvjeren je da će novoformirana alijansa osvojiti rekordan broj mandata na izborima za Evropski parlament od 23. do 26. maja.

4

Međutim, skup ispred katedrale u Milanu protekao je u odsustvu Hajnca Kristijana Štrahea, Salvinijevog bliskog saradnika i lidera Slobodarske stranke Austrije koji je podnio ostavku na mjesto vicepremijera austrijske vlade zbog skandala.

Na skupu je učestvovalo čelnici 11 evropskih nacionalističkih stranaka među kojima su liderka francuskog Nacionalnog okupljanja Marin Le Pen, Jerg Mojten iz Alternative za Nemačku, kao i Gert Vilders, lider holandskih nacionalista koji je poručio “Dosta islama”.

Tanjug

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti