22 Maja, 2022

Prijava

Britanija vjeruje u proročanstva : Magijskim ritualima izbjegli zlu sudbinu

Britanski politički establišment je u haosu u očekivanju Bregzita i pošto su dani premijerke Tereze Mej po svoj prilici okončani, ali izgleda da su kraljevstvo i londonski Tauer sigurni od propasti predskazane legendom pošto su u čuvenoj tvrđavi rođena četiri pileta gavrana, javlja Rojters.
crws
Agencija podsjeća da legenda kaže da će kraljevstvo pasti, ako šest gavrana napusti skoro hiljadu godina staru tvrđavu, dom kraljevskih dragulja i popularnu turističku atrakciju. Vjeruje se da je od vladavine kralja Čarlsa II u 17. vijeku na tvrđavi zadržana mala grupa ptica da bi bilo spriječeno da se proročanstvo ostvari, a trenutnoj grupi od sedam gavrana sada su se pridružila četiri ptića, saopšteno je iz Tauera.
“Veoma smo zadovoljni što možemo da kažemo da smo dobili četiri divna pileta. To su prvi ptići rođeni u Taueru u posljednjih 30 godina”, izjavio je čuvar Kristofer Skejf, zadužen za gavrane u Tvrđavi.
“Smatramo da bi bila dobra ideja da vidimo da li možemo sami da uzgajamo gavrane u Taueru kako bismo osigurali svoju budućnost, pošto legenda kaže da će se tvrđava pretvoriti u prah i pepeo i da će velika šteta zadesiti kraljevinu ako gavrani odu”, dodao je Skejf.
On je objasnio da će samo jedno pile biti zadržano u tvrđavi i da će se zvati Džordž ili Džordžina, pošto su ptići rođeni na dan svetog Džordža, zaštitnika Engleske.
Autor: Beta

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti