18 Maja, 2022

Prijava

O statusu dr. Sanele Klarić na Facebooku se priča : “Puno toga trebamo popraviti, ovo je tek početak !”

Status dr. Sanele Klarić zastupnice u Parlamentu Federacije BiH iz Sarajeva širi se društvenim mrežama.

hqdefault

Dr. Sanela Klarić je detaljno obrazložila svoje djelovanje ali i djelovanje Naše stranke u Parlamentu Federacije. Transparentnost u političkom radu i aktivno djelovanje jesu osnovni principi rada dr. Sanele Klarić tim više njen status vam prenosimo u cijelosti.

Nakon velikog truda na pripremi sedam amandmana na predloženi budžet FBiH 2019 osjećam gorčinu ali i još veći inat da nastavim da upravo na ovim amandmanima se još jače borim sa svojim kolegama iz Naša stranka da budu usvojeni i primijenjeni.
Hvala svima Vama koji ste mi pomogli u pripremi ovih sjajnih amandmana : kao što su amandman o zelenim javnim nabavkama koji bi obezbjedio transparentnije i odgovornije javne nabavke u FBiH za zdraviji okoliš.
Zatim amandman o zakonu o šumama i svim ostalim koracima koje smo naveli u tom amandmanu koji bi obezbjedio da sektor šumarstva, šuma i drvoprerade postane održiv i odgovoran sektor razvoja ne samo FBiH nego cijele BiH. 


Meni posebno bitan amandman o budžetu za ruralni razvoj koji obezbjeđuje nova radna mjesta sa dodatnim vrijednostima u ruralnim zajednicama i kvalitetniji i smislen život ljudi u njima. 

Amandman o kvalitetu zraka u našim školama i vrtićima posebno onima koje obnavljamo po energetski efikasnim normama. Sve škole a posebno energetski efikasno obnovljene ne tretiraju sisteme ventilacije ili rekuperacije pa naša djeca i učitelji rade u nevjerovatno štetnim uslovima po zdravlje.


Objekti od posebne važnosti za FBiH su olimpijski objekti bob staze na Trebeviću, skakaone i staze za nordijske skijanje i biatlon na Igmanu. Važni jer su jedinstveni u svojim inženjerskim rješenjima, projektovani da budu samoodrživi u svom korištenju nakon Olimpijskih igara.

Na žalost navedeni objekti ne postoje u našim registrima, o njima niko ne brine. S druge strane mogli bi biti mjesto okupljanja, rekreacije, sporta, turističke atrakcije koje donose radost i novac od treninga ili ponuđenih adrenalin atrakcija.

Veliki interes različitih svjetskih sportskih organizacija postoji da se ovi značajni objekti obnove, naši mladi sportisti i njihove kolege iz svijeta treniraju na nekim od njih bez obzira što oni ne postoje i postižu sjajne rezultate. Zato je neophodno da brinemo o svojoj historiji i svom naslijeđu posebno kada ista može biti i prilika za progres i dobit. 

Ovo neće biti jedini naši amandmani niti inicijative. Puno je toga što treba popraviti. Pridružite nam se u našim nastojanjima. IDEMO DALJE!

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti