25 Maja, 2022

Prijava

Osuđen jer je poslao bivšoj supruzi 7.648 poruka

Muškarca koji je bivšoj supruzi za mjesec i po dana poslao 7.648 SMS poruka, sud u austrijskom Klagenfurtu proglasio je krivim zbog proganjanja i prijetećeg teksta i osudio ga na uslovnu šestomjesečnu kaznu zatvora.

punjenje_mobilnog

Tridesettrogodišnji Rumun osuđen je uslovno na šest mjeseci zatvora, javio je austrijski ORF. Par se razveo početkom godine nakon šest godina braka.
Muškarac je loše reagovao na prekid, pa je počeo svakodnevno da šalje SMS poruke, a u njih 50 oštro je pretio bivšoj supruzi.
Ona je na sudu kazala da ne vjeruje da bi je bivši suprug mogao da napadne. Na pitanje sudije optuženom kako je uspeo da dnevno pošalje prosječno 190 SMS poruka i istovremeno dobno obavlja sve dužnosti na poslu, on mu je odgovorio da je poruke pisao uglavnom tokom noći.
Sudija je na kraju odlučio da proglasi uslovnu kaznu, jer je muškarac prestao da maltretira bivšu suprugu nedugo nakon što ga je ona prijavila policiji. Obećao je da će plaćati alimentaciju za zajedničkog sina. Agencija APA piše da su zgradu suda napustili zajedno.
Autor: Hina

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti