22 Maja, 2022

Prijava

Važne diskusije u zgradi EU prekinulo trovanje hemijskim isparenjima

Zgrada “Evropa”, predviđena za održavanje samita EU, evakuisana je danas po drugi put za sedmicu dana, nakon što je nekim ljudima pozlilo od hemijskih isparenja.

evropa_zgrada_brisel_wiki

Ovo se dogodilo uoči sutrašnjeg početka dvodnevnog samita Unije, a zvaničnici su izjavili da se pripreme za samit 28 lidera na kojem će naglasak biti na pregovorima o Bregzitu, bez obzira na ovaj incident nastavljaju po planu.
Usprkos kontrolama i mjerama opreza, novi tehnički incident dogodio se danas u jednoj od kuhinja zgrade ‘Evropa’. Tehnički problem desio se u sistemu ventilacije u kuhinjama i stvorio štetne gasove, zbog čega je pozlilo većem broju radnika“, navedeno je u saopštenju Evropskog savjeta.
Portparol Evropskog savjeta rekao je da će ketering za samit vjerovatno biti prebačen u susjednu EU zgradu “Justus Lipsijus”, u kojoj su samiti održavani dok “Evropa” inače vrijedna 320 miliona eura, i poznata i po nadimku “Svemirsko jaje, nije otvorena ranije ove godine.
Zbog sličnog incidenta, kada je došlo do “reakcije između dva industrijska proizvoda za čišćenje”, prošlog petka 20 ljudi se žalilo da im je pozlilo, a devetoro je primljeno u bolnicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti