20 Maja, 2022

Prijava

Psi su najvjernije životinje : Dva dana čuvao svoju prijateljicu na pruzi

Hrabri pas rizikovao je svoj život da spasi svoju povrijeđenu prijateljicu koja nije mogla da se pomjeri sa šina.

psi_pruga

Panda, kako je ime psa spasioca, ostao je sa Lusi, povrijeđenom kerušom, čak dva dana ne želeći da je ostavi samu u bolovima.
Vozovi su prolazili prugom, ali je Panda, svaki put kada bi im se voz primakao, gurao glavu keruše prema zemlji kako je voz ne bi zakačio.
Sve ovo dešavalo se u gradu Užgorod, na krajnjem zapadu Ukrajine.
Panda je lajao kako bi dozvao pomoć, ali se nije odvajao od povrijeđene kujice. Lusi je bila previše povrijeđena da bi mogla da se pomjeri, pa su dva psa ležala dva dana u snijegu.
Denis Malafejev koji je napravio fotografije koje vidite u tekstu objasnio je kako je saznao za ova dva psa:
Dobio sam poziv od prijatelja koji mi je javio da dva psa dva dana leže na šinama. Kada sam došao ispostavilo se da je ženka nepokretna, ali da je mužjak u dobrom stanju. Panda ju je sve vrijeme čuvao, a čak je i na nas lajao kada smo stigli da im pomognemo. U jednom trenutku čuo sam da se voz približava i pripala mi je muka…Kada je Panda začuo zvuk voza, približio se Lusi i legao pored nje, spustivši je na zemlju. Oboje su spustili glave na zemlju i sačekali da voz prođe. Tada sam shvatio da Panda ovo radi već dva dana i bio sam potpuno fasciniran! Ne znam kako da nazovem ovo: ljubav, prijateljstvo, lojalnost, instikt? U jedno sam siguran – nema mnogo ljudi koji bi ovako nešto učinili za drugog čovjeka.

Denis i njegovi prijatelji su spasili pse, odveli ih kod veterinara i oba psa su dobro. Lusi nema prelome, ali ima mnogo modrica. Denis je čak pronašao i vlasnike pasa i vratio ih kući.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti