20 Maja, 2022

Prijava

Konačno možete saznati ko vam ulazi na Facebook profil

Za one koji se često pitaju da li im neko luta po Facebook profilu već odavno postoji prosto rješenje za dolazak do odgovora.

facebook_oko

Sumnjate da Facebook “dijelite” s još nekim? Da imate problem s hakerom koji iz nekog razloga može pristupiti vašem profilu? U samo dva jednostavna koraka možete saznati odgovor koji je često zabrinjavajući.
Dakle, sve što treba da uradite jeste da otvorite opciju Security, a potom Where You're Logged In (ili menaged active sessions) i tako ćete vidjeti s kojih IP adresa ste trenutno logovani na Facebook.
Ukoliko ste, na primjer, boravili u Sarajevu ili nekom drugom gradu i na ovom popisu vidite baš taj grad, onda ste vjerovatno sigurni – možda se sami prijavili na Facebook koristeći lokalni wireless.
Ukoliko, pak, na listi postoji neki grad u kojem definitivno niste bili u navedenom terminu, onda vam je najbolja opcija promjene pristupnih podataka.
Nova šifra će riješiti problem, ali i pozvati na oprez prilikom narednog logovanja daleko od kuće. Oprez, u svakom slučaju.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti