24 Maja, 2022

Prijava

Google nije čestitao Dan državnosti BiH građanima

Najveći svjetski pretraživač Google danas na svojoj početnoj stranici nije napravio nikakve izmjene a vezano za Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Iako su mnogi očekivali iznenađenje i potajno se nadali da će Googlov radni tim prepoznati značaj nezavisnosti BiH globalnim geopolitičkim tokovima te da će napraviti svečanu izmjenu početne stranice, Google stranica za Bosnu i Hercegovine je ostala ista.

google

Da li je ovo dokaz da Google zna nešto više o državnosti BiH ili postajemo nebitni na globalnoj mapi interneta sa nešto više od dva miliona korisnika interneta iz BiH, što je ujedno ekvivalent brojnosti manjih sela u Indiji ili se radi o konstantnom padu broja korisnika interneta u BiH koji se sve češće prijavljuju na ovaj pretraživač iz drugih i razvijenih zemalja svijeta ostaje da se vidi.

Ono što je evidentno jeste da su prave patriote BiH ostale uskraćene za kreativni dizajn te da će se ukoliko žele čestitati praznik na digitalni način ipak morati konsultovati sa profesionalnim grafičkim dizajnerima koji će im ponuditi uslugu izrade svečanog vizuala.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti