24 Maja, 2022

Prijava

Instagram #live je stigao

Ono što je najavljivano prethodne sedmice, je i potvrđeno: Instagram Stories dobijaju Live Video opciju. Ipak, ona neće biti svima odjednom puštena, već će se polako puštati u narednh par sedmica, globalno, tako da možda budete u grupi već ove sedmice a možda i za 15-20 dana. Svakako, vjerujemo da ne žurite nigdje te stoga malo strpljenja i nije na odmet.

Instagram-Stories-658x369

Da biste aktivirali Live video u Instagram Stories, dovoljno je da prevučete ekran iz feeda na desno da biste aktivirali kameru, zatim dodirnete dugme “Start Live Video” i počnete sa strimovanjem. Imajte na umu da je emitovanje ograničeno na sat vremena.

Kada god neko koga pratite startuje Live video opciju, vidjet ćete Live tag ispod njihove profilne slike u Stories traci. Naravno, biće vam dozvoljeno i da komentarišete i lajkujete tokom emitovanja, isto kao i kod Facebook Live emitovanja.

Live video nije jedina nova opcija koju je Instagram objavio danas. Rečeno je da u narednom ažuiranju stiže i opcija za automatsko brisanje fotografija i videa iz grupa, kao i iz direktnih poruka prijateljima.

Preciznije, nakon što korisnik pogleda vašu fotografiju ili video, oni će nestati čim se vrate korak unazad, odnosno izađu iz inboxa. Također, Instagram će vas obavijestiti ako video pregledaju ponovo ili naprave screenshot fotografije iz inboxa, prije nego iz njega izađu. Svakako, ovo možete slati samo korisnicima koji vas prate.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti