25 Maja, 2022

Prijava

Najviše varaju službenice u bankama i stjuardese dok su novinarke tek na devetom mjestu

Web stranica Victoria Milan provela je anketu među više od 5.000 žena kako bi pokušala da ustanovi vezu između podređenih profesija i vjerovatnoće za varanje partnera.

seks_na_poslu

Na samom vrhu nalaze se bankarske i radnice na berzama, dok im za vratom dišu radnice u avionskoj industriji poput pilota i stjuardesa. Treće mjesto zauzima vjerovatno najzastupljenija profesija u erotskim romanima – medicinske sestre i doktorice.

Ankete su pokazale da dvije od tri nevjerne žene svoje vanbračne seksualne aktivnosti sprovode upravo na poslu, ali njih čak 85 posto ne preporučuje takav vid zabave gdje se mješaju posao i zadovoljstvo.

Ipak, ono što privlači preljubnice na radnom mjestu jeste manjak potrebe za trudom. Radno mjesto je lokacija za najlakša upoznavanja, sa najviše zajednički provedenog vremena i, začudo, mjesto gdje se prevara najlakše krije.

Onih 85 posto koje ne preporučuju takve avanture poziva se na vrlo jasan problem – sa ljubavnikom se mora susretati svaki dan, bez obzira na to da li je odnos uspješan ili ne.

Njih 21 posto smatra da glasine mogu uzrokovati probleme u tajnim vezama pa čak i to da partner sve sazna, dok je samo 10 posto izrazilo zabrinutost da bi prevara mogla uticati na samu karijeru.

Deset profesija sa najvećim brojem afera:

1. Finansije (bankari, brokeri, analitičari…)
2. Piloti i stjuardese
3. Zdravstvo (ljekari i medicinske sestre/tehničari)
4. Vrh kompanija (direktori, menadžeri, sekretarice)
5. Sport (atletičari, instruktori…)
6. Umjetnost (muzičari, modeli, glumci…)
7. Pjevači, DJ-i, plesači
8. Pravo (advokati, sudije, tužioci…)
9. Komunikacije (novinari, PR…)
10. Drugi sektori

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti