24 Maja, 2022

Prijava

Održani Prvi Dani otvorenih vrata Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT

Danas 14.10.2016. godine od 11 do 13h održani su Prvi “Dan otvorenih vrata” u Sarajevu, Doboju, Trebinju, Foči FBiH u i Tomislavgradu u organizaciji članica Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT.

14650573_1131209676967945_5857923376989892673_n

Dane otvorenih vrata organizovale su članice Mreže ACCOUNT: Centar za razvoj omladinskog aktivizma, UG Topeer, Omladinski centar Trebinje, Agencija za lokalne razvojne inicijative – ALDI, Centar za građansku suradnju Livno.

Tokom ovog dođaja na spomenutim lokacijama, građani su mogli saznati više o radu Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT, uslugama besplatne pravne pomoći, ali i prijaviti slučajeve korupcije koji će biti proslijeđen pravnom timu za pružanje besplatne pravne pomoći Mreže ACCOUNT-a.

“Neophodno je promijeniti svijest ljudi kada je riječ o borbi protiv korupcije, a to kreće od malih nogu.”, rekao je jedan posjetitelj u Sarajevu.

“Ovi info dani treba da budu otvoreni svaki dan  a ne samo kao vid kampanje. Potrebno je da građani steknu povjerenje i da znaju da postoji mjesto gdje mogu prijaviti korupciju bez posljedica.” , rekla je jedna od posjetiteljica Dana otvorenih vrata u Doboju.

Dani otvorenih vrata, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID), realizuju se u okviru aktivnosti Antikorupcijske mreže u BiH – ACCOUNT, koja okuplja preko 70 organizacija civilnog društva u BiH.

Fotografije možete pogledati na Facebook stranici ACCOUNT-a: http://bit.ly/2dcjkJM

 

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti