25 Maja, 2022

Prijava

Od sada možete plaćati selfie-em

Zahvaljujući novoj Mastercardovoj tehnologiji plaćanja, kupci u desetak evropskih zemalja uskoro će moći da određene račune plate online uz pomoć selfie-a.

selfie_ss_1200

Mastercard je saopštio da će ubuduće kao za potvrdu identiteta korisnika kartice koristiti biometrijske metode, poput otisaka prstiju ili facijalnog prepoznavanja.

Tehnologija je prikazana na svjetskom sajmu mobilne tehnologije u Barseloni još u februaru, ali je posle probnog testiranja u SAD-u, Kanadi i Holandiji, sada dostupna i u 12 evropskih zemalja (Austrija, Belgija, Britanija, Češka, Danska, Finska, Njemačka, Mađarska, Holandija, Norveška, Španija i Švedska). Od sljedeće godine postupno će se uvoditi i u druge svjetske zemlje.

Mastercard ovime uklanja potrebu pamćenja šifri i dramatično ubrzava brzinu plaćanja i bezbjednost“, navodi se u saopštenju kompanije. “Vlasnik kartice može potvrditi identitet koristeći se skenerom otisaka prstiju na pametnom telefonu ili tehnologijom prepoznavanja lica snimanjem selfie-a“, objašnjavaju iz Mastercarda.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti