29 Maja, 2022

Prijava

Čitači kreditnih kartica hakovani uzbuna u cijelom svijetu

Američki Orakl saopštio je da su hakeri zarazili virusom program Mikros čitača kreditnih kartica koji se koriste u hotelima i restoranima širom svijeta.

citac_kartica

Orakl Sekjuriti je detektovao i objavio postojanje malver koda u određenim sistemima Mikrosa“, navodi se u pismu kolosa u sektoru polovnog softvera korisnicima, čiju je kopiju dobila i agencija AFP. “Orakl traži da Mikrosovi klijenti promjene lozinke za sve svoje Mikros račune”, dodaje se u pismu.

Američki softverski div je prije dvije godine kupio Mikros za 5,3 milijarde dolara. U vrijeme akvizicije, Mikrosova tehnologija je korištena u više od 330.000 restorana, prodavnica i hotela u oko 180 zemalja.

Orakl nije objelodanio obim i težinu napada, koji informativni vebsajt za kompjuterske napade KrebsOnSecurity.com pripisuje organizovanoj ruskoj kriminalnoj grupi koja je na glasu po hakovanju banaka i trgovina.

U pismu Orakla se navodi da njegovi interni sistemi i ostale klaud usluge nisu probijene, da su podaci platnih kartica kodirani, i da su preduzete pojačane mjere bezbjednosti.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti