29 Maja, 2022

Prijava

Ibrahim Kapetanović : Penzioneri ne smiju nasjedati na bajke o zapošljavanju u Tešnju i Goraždu

Penzioner Ibrahim Kapetanović tokom redovnog okupljanja penzionera u Sarajevu je rekao da penzioneri kao iznimno zdravstveno ugrožena populacija moraju sistemski razraditi plan unutar Stranke penzionera / umirovljenika BiH o besplatnom sistemu liječenja ali i školovanja odraslih osoba istakavši da je Stranka penzionera / umirovljenika stranka kontinuiteta.

penzija

„U vremenu kada smo mi radili i sticali penziju imali smo četiri zaposlena na jednog penzionera danas je to slabašnih jedan prema jedan. Tada smo imali besplatno školstvo i zdravstvo i za taj sistem se moramo boriti kako bi i naša djeca i unuci zapamtili jedno dobro vrijeme koje pamtimo i mi, rekao je Kapetanović.

Govoreći o politici Stranke penzionera i izabranim predstavnicima penzionerske populacije koji trče u zgradu Vlade Federacije na svaki mig premijera Novalića, Kapetanović je istakao kako često slušamo bajke o Goraždu i Tešnju koji su postali simbol za navodnu (ne)zaposlenost u BiH ali kada posjetimo te čaršije vidimo da veliki broj ljudi radi za plaću od 400 KM te da im niko ne plaća doprinose te da na takve bajke o poslu i zapošljavanju niko ne smije nasjedati a posebno ne penzionerska populacija koja direktno zavisi od broja zaposlenih u Bosni i Hercegovini i plaćanja doprinosa.

„Nama su pričali priče i o reformskoj agendi, uložili su mnogo u tu bajku a onda je država koja je potpisnik te priče izašla iz Europske unije. Zbog toga moramo osnažiti penzionere i penzionerke u Bosni i Hercegovini i naučiti ih da promišljaju svojom glavom. Nama radi naših godina i iskustva ne smije komandovati niko, niti iz Engleske niti iz Njemačke, mi želimo u Europsku uniju ali želimo i da živimo kao penzioneri u EU a ne da se borimo za nešto što se ne može realizovati na našim prostorima.” istako je Kapetanović

Posebno je naglasio da se treba zalagati za redovnu isplatu penzija i fiksne datume isplate penzija / mirovina koje će ako treba uklesati u kamenu kako bi bili vidljivi svima, ukoliko to ne uspijemo napraviti naša borba je beznačajna i nepotrebna i možemo slobodno pravno ugasiti stranku oko koje smo se okupili, dodatno je naglasio Kapetanović

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti